Även Björnarna är PK

Skiter björnarna i skogen ??

Ja vi vet inte men vad vi vet är att Björnarna kommer att spela på Botkyrkas egen PK-festival!

Enligt Naturvårdsverket så finns det ca 2800 björnar i Sverige. Det har man kommit fram till genom att samla in spillningsprover runt om i landet.  Nu står det klart att fem av dessa 2800 björnar kommer att komma till PK-festivalen i september.

Bajssamlarna på Naturvårdsverket är mycket entusiastiska. –”Vi har inte haft björnar i Botkyrka sedan St. Botvid fördrev de sista björnarna från kommunen i slutet av 1000-talet. Det är klart att det kan ha förekommit björnar här från och till sedan dess men de har i vart fall inte bajsat när de har varit här” uppger en anonym källa på naturvårdsverket.

Alla björnar är inte gulliga, men dom här är det och här ser vi en hel hög av dem i samlade björnarnas eget magasin. Kanske är de i full färd med att fundera ut nya skarpa texter till sin trallvänliga musik.

Den 13 maj i år stod hela Uppsala och resten av världen stilla i försommarsolen när Björnarna kom ut officiellt som ett femmannaband på en bejublad spelning med Krymplings. Att den femte medlemmen tillika nya ledsångaren heter Björn får väl närmast ses som ett lyckligt sammanträffande även om bandet envist hävdar att det var ett kriterium vid antagningen.

 

Björnarna; nu med 25% mer Björn!

 

 

Som band har Björnarna har under en lång tid varit fanbärare för den nya generationen av trallpunk och får idag närmast betraktas som gamla i gemet. Många är de som genom åren fått sig en släng av sleven eller en musikalisk dask med ramen. Till denna skara höra bland andra Jimmy Åkesson, Carl XVI Gustav, bemanningsföretag, Ulf Lundell, Bloggare i Stockholm, alla vi överåriga punkare, hela norduppland och lilla Estelle.  Med fötterna stadigt i PK-myllan ironiserar Björnarna ledigt om heteronormativ, trångsynthet och populism.

 

Dansande däggdjur i underhållningsbranschen är inget som brukar anses rumsrent men när dessa björnar tar sig en svängom runt både julegran och midsommarsnippa är det definitivt PK.

 

Kommentarer inaktiverade.